Sulitelmaleden, dag 1   Muorkihytta - Pieskehaurestugan, 23 kilometer Tilbake    

 

 

 

Veien opp åsen bak kirken i Sulitjelma deler seg oppe på åsen., 600 moh. Du tar veien mot sørøstog kjører til Fagerlibukta ved Lomivatnet. Derfra går det merket stil inn til Muorkihytta (Muotkehytta) langs sørvestsiden av vannene. Hytta ligger ved sørenden av Muotkejávvre, bare en kilometer fra grensen. Turen inn til Pieskehaurehyttene er 12 kilometer og etter en rast ved hytta, som ligger vakkert til ved sjøen, går turen videre de 8 kilometerene til Pieskehaurehyttene. Når du kommer forbi grensen, får du flott utsyn over Pieskehaure og det store elvedeltaet som ligger i nordøstenden av vannet. Løype går ned til vannet, følger deretter nordenden av vannet, før den går mot nord, over to broer, og sørøst til hytta.

     
         
         
  Her starter turen inn til Muorkihytta fra Fagerlibukta, først langs Låmivatnet, deretter langs Muotkejávvre.      
         
  Her ligger hytta ved sørøstenden av vatnet. Den ligger vakkert til ved strandkanten. Utsikten er nordover mot Stortoppen og Suliskongen.      
 

       
  Kveldsstemmning fra hytta          
         
  Her, ved grensen til Sverige får du utsikt over Pieskahaure.   Her ser du elvedeltaet.      
         
  Her passeres de to broene før hyttene. På den andre siden tar leden til Staddajåkk av.      
         
  Terrenget er åpent og flatt og hyttene ligger fint til.          
   


På turen, da bildene fra denne turen til Pieskehaure ble tatt midt i august, fikk vi en hyggelig velkomst da vi kom fram til hyttene. Hytteverten spurte om vi ville ha fersk fisk. Da vi bekreftet det, forsvant han, og etter en liten time kom han tilbake fra elva med steikfisk til oss. Det ble en overraskende og fantastisk middag.

Resten av denne turen til Vaimok og Tarrekaise gjenstår. Om planen holder, sommeren er kort her nord, og det er mange turer som skal gåes, blir denne turen gjennomført høsten 2015.