Padjalantaleden, dag 3   Såmmarlappa - Tuottar, 24 kilometer Tilbake  
   


I dag forlot vi Såmmarlappa ved halv titiden. Vi krysset en sideelv og var snart framme ved nasjonalparkgrensen. Vi var i Padjelanta; Det høge landet. Vi fortsatte langs Tarrajåkka og nå gikk leden stadig oppover. I løpet av dagen skulle vi fra drøyt 500 til over 900 meters høyde. Terrenget åpnet seg stadig, været var bra, men etterhvert som vi kom høyere, ble det kaldere. Etter knapt tre timer så vi Tarraluoppal i det fjerne og mellom tre og fire var vi framme. Hyttene, som såvidt ligger innenfor Sarek, ligger fritt og flott til. Vi stoppet og snakket med hytteverten, en ung mann, som dagen etter skulle gå hjem via Sarek.

Så var det klart for dagens siste etappe. Vi dreide motnordvest, forlot elva vi hadde fulgt siden starten, og gikk oppover. Det var bare noen få plussgrader oppe på nesten tusen meter men fint å gå mellom småvannene i et åpent og kupert terreng. Det var litt motvind på slutten, så vi var glade da vi like før klokka seks kom fram til hyttene. En av turens lengste etapper var unnagjordt. Vi var nå 920 moh.

     

 

           
         
      Endelig, på dag tre når vi grensen og er innenfor parken.      
         
  Vi tar etterhvert farvel med elva somvi har fulgt hele vegen.   Her, såvidt innenfor Sarek, ligger hyttene Tarraluoppal fritt og fint.      
         
  Hytteverten kommer og slår av en prat med nordmennene.   Hyttene ligger fint til, det var egentlig trist å forlate det fine stedet.      
         
  Vi forlater Tarraluoppal, vi har enda 11 kilometer igjen til neste hytte.   En litt sliten vandrer tar farvel med Tarraljåkka.      
   
Her er vi framme ved ledens høyste punkt. I morgen har vi en lettgått tur ned til Virihaure og Stalaluokta. Halvvei på morgendagens etappe har vi gått 70 kilometer og er halvveis i leden.Vi håper på bedre vær og mer sol i løpet av morgendagen og ser fram til turen til Virihaure, ofte omtalt som Sveriges vakreste sjø.