Kungsleden. Start og dag1   Nikkaluokta - Kebnekaise - Singi, 35 (29) kilometer Tilbake  

 

Hyttene på den nedlagte jernbanestasjonen er et fint utgangspunkt. Noen gjester, men god plass og fine omgivelser. Vi fikk og la bilen stå til vi kom tilbake. Sjekk her: www.arctic-color.com

 

 

 

 

 

 

 

Tidlig morgen starter første etappe. Egentlig var planen å overnatte på Kebnekaise fjellstasjon men der var det overfyllt - og en dyr overnatting på gulvet fristet ikke. Første etappe ble derfor i lengste laget, fera Nikkaluokta via fjellstasjonen til Singisstugorna på Kungsleden. Avstanden er 35 kilometer men kan kortes ned med 6 kilometer om su velger båtturen på Laddjujávri. En lang dagsetappe emnmn terrenget var relativt lettgått.

Stien ned til vannet er omlag 5 kilometer. Nede ved båtplassen er det en liten butikk. Utsikten innover sjøen mot Kebnekaisefjellene, Duolbergorni og Liddubaktis.

Turen startet i strålende vær og den rolige båtturen var en fin start på en noe lang tur.

Stort bilde

Stort kart

   
 
     
         
  Utsikt mot vest. Singicohkkamidt (1704 moh.) i bildet og til venstre for det Liddubakti (1759 moh.) . Til høyre Duolbergorni(1662 moh) og lengst til høyre ligger Kebnekaise.   Her startet båtturen som sparer 6 kilometer. Båten krysset sjøen og manuvrerte seg forsiktig inn langs elva .      
         
  Herfra er det en drøy halv mil inn til fjellstasjonen.   Siste biten opp til Kebnekaise Fjellstasjon.      
 

       
  Fjellstasjonen som er utgangspunktet for turen inn til Sevriges høgste fjell, Kebnekaise 2106 moh.   De siste 14 kilometerne til Singishyttene      
         
  Broen over Broen over Kittelbäcken   I den vide delen av dalen Léddjuvaggis før denne blir smalere ned mot Lassejávri og Singsihyttene.      
         
  Dalen léddejuavri åpner seg mot det åpne landskapet mot hyttene og elva Tjäktjavarre som går forbi Sings og i morgen skal følges til neste hytte; Kaitumjaure.
.
 

Her en Singishyttene nådd. Turen hit var i lengste laget så det gjorde godt å komme frem i kveldingen.